Energioptimering i Bostadsrättsföreningen, vi har installerat ett mer intelligent sätt att styra värmen

Värmen i lägenheterna är ett ständigt återkommande ämne för dialog och ha synpunkter om. För att få en jämnare och mer till utomhustemperaturen följsam värmereglering, finns sensorer i lägenheterna. Dessa sensorer finns installerade i hallen och får inte flyttas.

Bostadsrättsföreningens tre värmeundercentraler har fram till idag styrts av utomhustemperaturen. Nu införs styrning genom att vi mäter den genomsnittsliga verkliga temperaturen i lägenheterna.

För detta så kommer Bredablick inom de närmaste dagarna att installera en sensor i lägenhetens hall. För att få en god distribution av anslutna sensorer är det viktigt att Bredablicks tekniker får komma in och installera en sensor. Arbetet tar ungefär 5 minuter per lägenhet. Kan du inte vara hemma och öppna kan du kanske tala med din granne om att ta dina nycklar och att öppna.

Systemet jämför de signaler och temperaturer som sensorerna sänder till reglerutrustningen och systemet kan använda sig av  väderprognoserna för att reglera värmen, så att hastiga omsvängningar i utomhustemperatur och vind kan kompenseras. Tidigare har regleringen alltid skett i efterskott, och vid hastiga förändringar hinner systemet inte alls med vilket ger ojämnt inomhusklimat.

Samtidigt med installationen gör Stockholm Exergi, som levererar fjärrvärmen, uppgraderingar av sin styrning och distribution av fjärrvärmen.

Alla dessa åtgärder hoppas vi ska bidra till ett jämnare inomhusklimat och trivsel.

 

Med vänliga hälsningar

Styrelsen för Brf. Fyrfärgspennan1